CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Kóristából szólista

Kóristából szólista

  2004.11.24. 15:28

Nők Lapja Évszakok interjú Csányi Sándorral.

Nők Lapja Évszakok interjú:

 

KÓRISTÁBÓL SZÓLISTA

 

Nők Lapja: A Kontroll és a Terézanyu története stílusban, fajsúlyban fényévnyi távolságra van egymástól. Könnyen sétál át az ellenőr szimbolikus szerepéből a hétköznapi amorózóéba?

 

Csányi Sándor: A Terézanyu nem egy „nézd meg, röhögj egyet, felejtsd el” típusú film. A magányról, szeretetről mesél. Arról, hogy nem kell megfelelni az adott divatnak, ahhoz, hogy szerethetőek legyünk. Igaz, a trendi csajok és pasik pláza világában játszódik, de éppen őket akarja megszólítani.

 

N. L: Szerepe szerint Kéki Kata három hódítója közül ön az egyik. De nem az igazi. Mi nem stimmel a figurával?

 

CS. S: Az én figurám lenne pedig a megoldás, olyannak is játszottam. Spontán, jó dumás fickó. Nála kellene a nőnek megtelepednie – csakhogy akkor harminc perc után vége volna a mozinak.

 

N. L: Mindenesetre pénzes pasas lehet.

 

CS. S: Ebben a történetben mindenki jómódú.

 

N. L: Ön a nyolcadik kerületben van igazán otthon, ott kezdett közös életet egy huszonöt négyzetméteres lakásban pályatárs feleségével Pokorny Liával. A környékbeli srácok Herkulesnek hívták, és filmrendezőnek gondolták. Azóta több mozifilmben játszott, s tavaly novemberben megszületett Misi fia. Saját „szocio-sztorijában” mi változott még?

 

CS. S: A Lakás maradt a nyolckerben, de ötven négyzetméteresre tágult. Ma már többen megismernek, főleg a Kontroll sikerének köszönhetően. De a filmek gázsija egyelőre arra volt elég, hogy „betömködjük a lyukakat”. Volt némi adósságunk. Persze nem azért jöttem a pályára, hogy meggazdagodjam. Ötéves korom óta színész akartam lenni. Ha nem kerülök be a főiskolára, maradtam volna holtomiglan kórista a Kaposvári színháznál.

 

N. L: Hámori Gabriella osztálytársa volt, együtt kezdtek a Radnóti Színháznál, sokadik filmben játszanak együtt. És a magánéletben milyen?

 

CS. S: Eleinte nem voltunk nagy haverok. Komolyabb feladatban is csak harmadévesen dolgoztunk együtt először. Ez röhejes, hiszen összesen heten voltunk az osztályban. Mindkettőnknek sok hülyesége volt, de elég másfélék.

 

N. L: Elemezzük!

 

CS. S: Gabit nem szeretném kibeszélni. Ami engem illet: én a főiskolán annyira nagyképű voltam, hogy néha még magammal sem álltam szóba. Lelkileg amortizáltam a többieket, amiért máig szégyellem magam egy kicsit.

 

N. L: Gabi mesélte, hogy gátlásos, nehezen megnyíló lány volt, akit szorongatott a főiskola „őrölt” légköre. Akkoriban mennyit tudott erről?

 

CS. S: Sok mindent tudtunk egymásról, hiszen magándrámáinkat beleépítettük a helyzetgyakorlatokba. Emlékszem, Gabinak is jöttek jelenetei, amelyek azt mesélték el, milyen volt az élete, amikor még élt az édesanyja. Viszont egy csomó tényszerű dolgot- például kinek mivel foglalkoznak a szülei- még a haverjaimtól is csak a diploma után, tudtam meg. Gabival nem analizáltuk agyon a múltat. Elég volt néhány önironikus visszaemlékező mondtat. Ezek begyógyították a sebeket-, ha voltak olyanok egyáltalán.

 

N. L: A feleségét sosem zavarta, hogy a közönség hajlamos összemosni színházat és valóságot? Sokan hiszik, hogy civilben is Gabi párja.

 

CS. S: Akkoriban játszottuk Gabival a Liliomot a főiskolán, amikor megismerkedtem Liával. Természetes számára, hogy nagyon jóban vagyunk Gabival- illetve most már mind a hárman. Gabi sokszor feljár hozzánk. Amúgy meg tényleg annyiszor eljátszottuk már a szerelmespárt, hogy az életben semmiképpen nem futhatna erre a dolog. Színészként szerintem könnyebb hűségesnek maradni: ha megélem a feladatot, akkor estéről-estére megtapasztalhatom a hódítás dicsőségét. A rivaldafényben, a feleségem szeme előtt. Teljes siker, semmi lelkifurdalás.

 

N. L: Az alig egyéves kisfia jövőjét túlzás lenne jósolgatni. Másfelől a művészpárok csemetéi mégiscsak a kulisszák légkörében nőnek föl.

 

 

CS. S: Nekem boldogságot ad ez a pálya. Ha a gyerekem tehetségesnek mutatkozik, nem fogom visszatartani. Ellenkező esetben viszont csak kínok várnának rá.

 

N. L: Épp a napokban nyert újabb díjat a Kontroll, méghozzá Chicagóban és Kijevben. Ezzel nőtt az esélye, hogy külföldi filmek kategóriában az Oscar- díjért is versenybe szálljon. A nemzetközi sikerből mennyit tud kamatoztatni?

 

CS. S: Ajánlották, hogy vágjak össze egy DVD-nyi anyagot a filmjeimből, és küldjem ki Los Angelesbe. De hogyan járjak szereplőválogatásra az USA-ba? Mondjak fel itt a színházban, hátha bejön valami? Miből fedezném addig a dolgot? Ha kapok egy feladatot, akkor miként bírnám ki a család nélkül? Ráadásul olyan országban akarjak boldogulni, ahol az emberek kétharmad része túlsúlyos és idegesítően heppi? Viszont szem előtt kell tartanom, hogy Kelet- Európában az idősebb generáció jelentős része az elszalasztott lehetőségei miatt boldogtalan.

 

N. L: Mi a megoldás?

 

CS. S: Fene tudja. Szeretek itthon lenni, érzem, hogy fejlődöm a színházban. Ez az igazi közegem. De vajon mi a garancia arra, hogy negyvenévesen- miközben idióta tévés feladatokat vállalok, hogy fizetni tudjam a csekkeket- nem verem majd a fejemet a falba: elpuskáztam életem legnagyobb sanszát. Ráadásul hazudnék, ha azt mondanám, hogy a hírnév nem érdekel. Nagyon is izgat, vajon milyen volna Martin Scorsesével, Robert de Niróval forgatni.

 

N. L: valahol azt írták, ön a magyar de Niró.

 

CS. S: Vajon mi jobb: hazai de Nirónak lenni, vagy Csányi Sanyiként próbálkozni Amerikában? Abban, bízom, hogy nem áll meg az a jelenség ami a Sose halunk meg című filmmel kezdődött, és folytatódott- egyebek közt- az Üvegtigrissel, a Valami Amerikával, a Kontrollal, a Terézanyuval. Ha a magyar filmet újra megszereti a közönség, ahogy azt Jávor Pál, Kabos Gyula idején tett, akkor jó itthon is filmszínésznek lenni. Akkor nem kell megválaszolhatatlan kérdéseken rágódni.

 

                                                                                              Sztankay Ádám

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!