CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Megállíthatatlan siker

Megállíthatatlan siker

  2004.12.13. 20:24

Interjú Hámori Gabriellával és Csányi Sándorral TALÁLKOZÁSOK magazin

MEGÁLLÍTHATATLAN SIKER

 

Teréz anyu mégsem áll meg

 

Az állítsátok meg Teréz anyut! című könyv sem kerülhette el sorsát-, megfilmesítették! A szingli lét szépségeit és buktatóit bemutató alkotás viszont elkerülte a csapdákat, és szívmelengető, de nem érzelgős, szerethető filmet készítettek az alkotók. A Főszereplő, Hámori Gabriella és az izraeli orvostanhallgatót, Davidet alakító Csányi Sándor nem szaporítja a magányosak klubját, hiszen mindketten boldog párkapcsolatban élnek. De a szinglik világát ők is ismerik testközelből.

 

Gátlás és önértékelés

Hámori Gabriella szívesen bújt a főhősnő Kéki Kata bőrébe, hiszen maga is megtapasztalta, milyen nehéz az önismeret rögös útját végigjárni. A szingliségről is megvan a saját véleménye, annak ellenére, hogy boldog menyasszony:

 

-         A lehető „legpárabb” kapcsolatban élek, hiszen gyűrűs menyasszonya vagyok Forgács Péter rendezőnek. Vele egy kedves családot is kaptam- nagyon boldog vagyok! Azt hiszem ennek a fészekmelegnek köszönhetem, hogy az én fejemben rend van minden szinten. Könnyebb átvészelni a hétköznapi gondokat, ha az ember mellett hozzáillő férfi él. Nekem az élet problémáira a párom a gyógyír! A szingliség manapság egyfajta kortünet. Olyan kreált társadalmi helyzet, amely visszavezethető a megváltozott női és férfifeladatokra. A nőknek már nem csak a hagyományos szerepeikben kell helytállniuk. A szinglit az különbözteti meg az egyedülállótól, hogy tudatosan választja a karrierépítést a családi tűzhely melengetése helyett, és az ezzel járó költséges életmódot éli. Saját tapasztalataimra, érzéseimre hagyatkoztam a szerepalakítás során. Gátlásos ember vagyok, és Kéki Kata megformálásakor ezt a tulajdonságomat nagyítottam föl, hiszen ő is az. Igaz, én húszéves koromban küzdöttem hasonló önértékelési gondokkal, mint a harmincas éveiben járó hősnő. Kamaszkoromban én sem tudtam eldönteni, festő legyek, vagy színész. Aztán a dilemma nagyon gyorsan eldőlt, amikor elsőre felvetek a színművészeti főiskolára. Marton László osztályába csupa remek ízlésű ember járt, jó közösség voltunk, húztuk egymást. Utána is egyenes volt az utam, vígszínházi gyakorlat után a Radnóti Színházban találtam menedékre három évig. Most pedig az egyik legérdekesebb játszóhelyen, az Örkény Színházban várnak rám új feladatok.

 

 

A színházra szavaz

Az izraeli orvostanhallgatót alakító Csányi Sándor boldog apuka. Kisfia, Misi éppen a forgatás alatt született. Párja Pokorny Lia szintén színésznő. Sándor szerint övék szerelem volt első látásra.

-A Bárka Színházban láttam meg Liát, és rögtön tudtam, hogy ő az igazi. Mégpedig onnan, hogy minden simán ment a maga útján. Természetesen simult össze az utunk, szinte magától rendeződött el minden. Ő lett a gyerekem édesanyja. A kisfiam, pedig megüzente, mit szeretne: egyik reggel azt mondta a párom, hogy a fiunk azt üzente Misi szeretne lenni. Ami a szingliket illeti, az az érzésem, bár az egyedülállókkal ellentétben tudatosan választják ezt az életformát, a szívük mélyén ők is nagyon magányosak, még ha ezt nem is vallják be. A karrierépítés rengeteg energiát emészt fel, és ha nincs honnan töltekezni, könnyen elérkezhet a holtpont. Én a családomból merítek energiát, hiszen rengeteg szeretetet adnak. Szívesen vagyok otthon velük, jelenleg minden gondolatunk Misi körül forog. Jó az is, hogy a színész munkája változatos, és nem egyformák a napjaim. Nincs állandó napirendem, mert semmi affinitásom a rendszerességhez. Ugyanakkor jó egy közösséghez tartozni, a Radnóti Sínházban nagyon jó a társulat és a közönség is, sok visszatérő nézőnk van.

 

Sándor állhatatos kitartással többször is nekirugaszkodott a főiskolai felvételinek- negyedik nekifutásra vették fel.

-         Jókor vettek fel, mert addigra lett egy kis rálátásom a dologra. Szerintem, ha elsőre sikerül, akkor könnyen kirostálhattak volna, hiszen még semmit sem tudtam a színházról, önmagamról. Kaposváron csoportos szereplőként gyűjtöttem a tapasztalatokat. A főiskolás évek alatt a helyemre kerültem, és most is ott vagyok, örömmel tölt el, hogy nagyon jókat játszom. Most éppen Örkény István Tóték című darabjában szerepelek.

 

Bár fiatal színész több filmben is szerepelt- többek között a Kontrollban és az I love Budapestben is, amelyben Hámori Gabriella is partnere volt.-, a színházban érzi igazán jól magát.

-         A filmezés talán annyiban könnyebb, hogy nagyon sok múlik a rendezőn és a vágón, ők adják meg a végleges ritmust. A színházban viszont minden az én kezemben van, az én felelősségem, hogy mit kap az adott estén a közönség. Rettenetes érzés, ha az ember nem találja a figurát, olyasmi lehet, mint amikor a szónok rájön, nem tudja a szöveget. A főpróba hete sokat segíthet azon, hogy helyére kerüljenek a dolgok. Nincs pardon! Ha jó a darab, tele van a színház, ha nem, nincs tele. Folyamatos a visszajelzés. Jó érzés, hogy az ember örömöt tud szerezni egy jó előadással. A színész a jóistentől kapott képességével hozzásegíti az embereket, hogy magukra ismerjenek, és ez által egy kicsit jobban szerethessék magukat és embertársaikat.

 

A fiatal színészt örömteli reménnyel tölti el, hogy magyar filmek nemcsak sorra aratják a nemzetközi elismeréseket, hanem egyre inkább vonzzák a hazai közönséget is. Még az ezzel járó nagyobb népszerűség sem zavarja.

- Csak jó élményeim vannak ezzel kapcsolatban, kizárólag jó fejekkel találkozom. Előfordult, hogy vásároltam, és közben megvitatták velem, mi tetszett és mi nem az adott filmben. Az már viccesebb volt, amikor a kisfiammal elmentünk az állatkertbe, és miközben nézegettük a majmokat, mások lopva engem néztek. Ilyenkor kicsit zavarba jövök, ezért sem ülnék be a moziba a saját filmem vetítésére.

 

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!