CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Negyven nap a metróban

Negyven nap a metróban

  2004.12.17. 16:43

Fejér Megyei Hírlap, 2004. november 18.

Negyven nap a metróban

A Kontroll az év sikerfilmje itthon és külföldön egyaránt

 

Székesfehérvár (bj) - Egy éve mutatták be Antal Nimród első filmjét, a Kontrollt, ami azóta már 16 díjat gyűjtött be. Aki látta a filmet, biztosan emlékszik Muki, a narkolepsziás, és Bulcsú, a jóképű, félszeg ellenőr figurájára. Nemrégiben az őket alakító Pindroch Csaba és Csányi Sándor Fehérváron dedikálta a film DVD-it.

 

- Minek alapján választotta ki önöket a szerepre Nimród?

Pindroch Csaba: - Nimród rám írta ezt a szerepet, és én nagyon megszerettem a figurát. Míg a Valami Amerikánál főleg a filmhez gratuláltak, addig éreztem, hogy itt az elismerés inkább nekem szól, és valahogy ezt a figurát jobban is kedveltem.

Csányi Sándor: - Az én szerepem eredetileg másra íródott, de örülök neki, hogy végül én játszhattam el. Az egyik nap felhívott a rendező, hogy lenne egy negyvennapos forgatás a metróban, két nap múlva kezdenénk. Nekem közben a színházban is voltak próbáim, de Nimród nagyon meggyőző volt, így elvállaltam a szerepet. Persze nem sokat aludtam, de megérte.

- Hogyan készültek fel a szerepre?

P. Cs.: - A kedvesem édesanyja pszichológus, tőle tájékozódtam, hogyan is viselkedik egy narkolepsziás. A filmben állandóan elvesztem az eszméletemet, de a jelenetek közül a ketchupos volt a legrosszabb. Azt vagy hatszor kellett felvenni, mert nem homlokkal, hanem oldalról kellett beledőlnöm a ketchupba.

Cs. S.: - Bu1csú figurájában főleg a magányosságot éreztem meg, ez volt a vezérmotívum is a játékom során. Az érzés mindenkinek ismerős lehet, hiszen mindenki ült már úgy egy buli közepén, hogy körülötte rengeteg az ember, ő meg csak néz ki a fejéből.

- Milyen volt Antal Nimróddal forgatni?

P. Cs.: - Nagyon jó, felpörgeti magát egy olyan szintre, hogy az másokra is átragad. Hihetetlenül érzékeny, nagyon tudja szeretni a csapatát, és jól is kezeli őket.

Cs. S.: - A metrós bulijelenetet reggel 6-ig forgattuk. Már mindenki nagyon fáradt volt, ekkor Nimród belekezdett egy aerobic showszerű dologba. Fogta a mikrofont, és mindenféle szöveggel lelkesített bennünket. Nagyon jó lett a hangulat, és ez mindenkit felpörgetett.

- Mit gondolnak, mitől lett ilyen sikeres a film?

P. Cs.: Szerintem Nimródnak nagyon jót tett, hogy sokáig volt Amerikában, így nem követi kizárólag a magyar filmes tradíciókat. Ezenkívül külföldön azt a képet várják tőlünk, amit a film nyújt. A kelet-európai ember legyen kiábrándult, pesszimista, illúzióvesztett, de ugyanakkor a humoros szál sem maradhat el.

Cs. S.: - Tényleg nagyon szerencsésen összejött minden. Ez talán annak köszönhető, hogy látszólag össze nem illő elemeket, stílusokat sikerült pompásan ötvözni. Egy kis szocio-vígjáték, szerelmesfilm, művészfilm, thriller keveredik a történetben, kellően adagolva. Ezért lehet az, hogy eltérő ízlésvilágú embereknek is tetszett, mindenki mást fedezett fel benne.

- A Kontrollt is küldik az Oscar-díjért versengő filmek közé, mit gondolnak, mennyi esélye van a bejutásra?

P. Cs.: - Én majdnem biztos vagyok benne, hogy ott lesz. Vagy ha nem is ez a film, akkor Antal Nimród egy másik alkotása. Egyszer biztosan eljut a nagy sikerig, és ott áll majd az Oscar-gálán, mert szerintem zseniális rendező.

Cs. S.: - Én még nem nagyon mertem ezen gondolkodni. Nem akarom elkiabálni, várjuk ki a végét!

 

 

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!