CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Csányi Sándor angliai színészi díja

Csányi Sándor angliai színészi díja

  2005.03.03. 18:34

A fiatal színész Kontrollban nyújtott alakítását ismerte el a Fringe Report

 

Csányi Sándor angliai színészi díja

A fiatal színész Kontrollban nyújtott alakítását ismerte el a Fringe Report

 

A 36. Magyar Filmszemle legjobb férfi epizód alakítás díja után újabb elismerésben részesült Csányi Sándor. A KONTROLL című filmben nyújtott alakításáért a brit Fringe Report a legjobb filmszínésznek járó díjat ítélte Csányinak. A harmadik alkalommal átadott díjat, amelyet a zsűri több művészeti kategóriából szemezgetve évente a legjobbaknak ítélnek oda, magyar művész még nem nyerte el.

 

Az Angliában igen rangos elismerést egy, az edinburgh-i fesztivál szervezésében aktív szerepet játszó kritikusokból és kulturális szervezőkből álló társaság ítéli oda. A mértékadó kulturális ajánlókat és kritikákat a társaság Fringe Report néven az Interneten közli.

 

A szerkesztők értékelése szerint a Kontroll közbülső világot teremt a valóság és a szimbólumok között, amely Kafka és Fritz Lang hangulatát idézi. „Egyszerre európai film noir és lázadó komédia – egy igazi mestermű” – hangzik John Park, a Fringe Report szerkesztőjének értékelése. A jellemábrázolások nagyon erősek, és „nem lehet megállni, hogy az ember ne folyton a Bulcsút játszó Csányi Sándort nézze, aki végig felhívja magára a figyelmet.” A zsűri szerint Csányi figyelemre méltó finomsággal eleveníti fel Bulcsú belső utazását és megdöbbentő karizmája szinte átüti a vásznat. „Pazar alakítás egy jelentős színésztől” – teszi hozzá Park.

 

Csányi Sándornak a Londoni Magyar Kulturális Központban adták át a díjat, ahol a brit kulturális közélet és média képviselőivel is találkozott.

 

A hagyomány szerint minden Fringe Report díjazott a zsűri figyelmébe ajánlhat művészi produkciókat, így ezentúl Csányi Sándor is részt vesz az évente kétszer megtartott találkozón, hogy a zsűrinek magyar alkotásokat (a láthatóság miatt inkább filmeket, vagy Angliában is fellépő színházi és táncelőadásokat) ajánljon.

 

 

További információ:

 

http://www.fringereport.com/art0502sandorcsanyiaward.shtml

 

http://www.fringereport.com/05awards.shtml

 

http://www.fringereport.com/0409filmkontroll.shtml

 

Hutlassa Tamás, a KONTROLL producere: 20/3836-836

 

 

 

Csányi Sándor eddigi díjai:

 

2001. Népszabadság Üstökös díj

2004. Sugó csiga díj

2004. Filmkritikusok díja a legjobb színésznek

2005. Fringe Report (Nagy-Britannia): A legjobb filmszínésznek járó díj

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!