CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Kontroll alatt

Kontroll alatt

  2005.05.21. 09:14

Interjú az ELLE magazinból

Kontroll alatt

Metróellenőrként járja a világot Antal Nimród filmjével, a Kontrollal. Most éppen Prágában időzik. Plakátarc lett a Vencel-téri nagymozikban. Bulcsújára célozva azt írják a csehek: „Valami Gogol és Guy Ritchie között”. Londonban ugyanezért az alakításáért az év legjobb filmszínésze elismerésben részesült. „Megdöbbentő karizmája szinte átüti a vásznat” – vélekedik a díjat odaítélő tekintélyes angol szaklap, a Fringe Report „vezérkara”.

Csányi Sándor
Lehetett volna épületgépész is, mert annak tanult, csakhogy meggondolta magát, és beállt csoportos szereplőnek a kaposvári társulatba. Ma a Radnóti Színház tagja, férj és apa. Huszonkilenc éves. De nemcsak játszani tud – élni is! A világban ugyanúgy, mint a „nyóckerben”, ötven négyzetméteren.

Elle: Kezdjük a cseh kritikával. Először Gogollal.
Csányi Sándor: Bírom. Pedig még nem játszottam. De jó, amit kitalált. Kicsit abszurd, kicsit fekete…
Elle: … mármint a humora.
CsS: Igen.
Elle: És Guy?
CsS: Őt is nagyon bírom. Meg azt a nyelvet, amelyet Tarantino képvisel, ő meg a maga módján továbbviszi, némi utánérzéssel.
Elle: És Csányi? Őt bírod?
CsS: Magamat? Egyre jobban.
Elle: Gondolom, főleg most, a londoni díj után.
CsS: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem hatja meg az embert. Persze hogy jó érzés. Elképesztően jó.
Elle: Ebből az alkalomból meg is ajándékozhattad magad.
CsS: Ha nagy öröm ér, azt szoktam csinálni, hogy lefotózom magam.
Elle: A tett színhelyén?
CsS: Igen, méghozzá vigyorgó képpel. És írok a fiamnak, Misinek egy levelet, olyan naplószerű valamit, hogy „most kaptam ezt a díjat, és így nézek ki emiatt”.
Elle: És hogy néztél ki Londonban?
CsS: Zavarban voltam. Odamentem Magyarországról egy elképesztően nagy városba, ahol rengetegen vannak, és azt sem tudják, ki vagyok. Hirtelen egész picire összementem.
Elle: Pedig most kellett volna nagynak látszani.
CsS: Velem ez mindig így van. Egy premier után is. Elképzelem, milyen jó lesz, ha sikerül az előadás, és a végén mindenki a vállamat veregeti, aztán hirtelen olyan magányosnak érzem magam, olyan kiüresedettnek. Tényleg nem akarok álszerénykedni, mert nagyon-nagyon örülök ennek a londoni díjnak, de én magam is meglepődtem azon, hogy kimentem és minden az ellenkezőjébe csapott át. Picinek és lényegtelennek éreztem magam.
Elle: Tehát jobb volt itthon, a fürdőkádban?
CsS: Teljesen irreális volt a helyzet. Fürödtünk Misivel, és épp arra tanítottam, hogyan kell kiköpni a fogkefét úgy, hogy csússzon a vízen.
Elle: Te ezt kitől tanultad?
CsS: Ott és akkor éreztem rá, ahogy hülyéskedtünk a fiammal. Láttam, hogy tetszik neki. Gyakoroltuk. Lassan másfél éves lesz, és ez pont az az időszak, amikor mindent utánoz. És ez is jól ment neki. Közben megszólalt a telefon. Londonból hívtak. Nem is értettem mindent, mert az agyamban hirtelen kikattant a biztosíték. Minden olyan hihetetlennek tűnt… ülök a kádban, és közlik velem, hogy kaptam ezt a díjat, hogy van ez a Fringe Report, és kérdezik, hogy van-e internet a közelemben. Nem akartam mondani, hogy „Itt, a nyolcadik kerületben? A mi házunkba nem is lehet bevezetni valami miatt!” A díjjal kapcsolatos részletek ugyanis már fent voltak a neten. Reggel kilenc óra volt, és megígérték, hogy tíz felé visszahívnak. Délután egyig azonban hiába vártam.
Elle: Pokol volt?
CsS: Azt hittem, valaki viccel velem. Beszéltem a Kontroll sajtósával, aki felment a netre, de nem talált semmit. Mondta, hogy nem is volt fesztivál Londonban. Én ugyanis azt hittem, ez valami fesztiváldíj lehet. Szörnyű érzés volt. Biztos voltam benne, hogy ez egy beugratás. El is szégyelltem magam. „Szegény, azt gondoltad, hogy kapsz egy díjat Londonban?” Aztán tényleg visszahívtak, addigra viszont teljesen kikészültem.
Elle: Bizonyára elújságoltad pár embernek, hogy nyertél…
CsS: Párnak? Rengetegnek!
Elle: És közölni kellett volna velük, hogy…
CsS: …hülyét csináltam magamból. De az Isten velem volt. Fél kettőkor már arról beszéltünk, mikor utazhatok Londonba, mert külön díjátadót rendeznek nekem, a kinti Magyar Kulturális Központban. Azon a napon ugyanis, amikor át kellett volna vennem, itthon Tótékat játszottam a Radnótiban. Egy héttel később aztán, amikor azt hittem, hogy leszünk majd ott hárman, egyvalaki a Fringe Reportot képviselve, Bogyay Katalin, a Központ igazgatója és én, eljöttek vagy hatvanan. Még az edinburgh-i színházi fesztivál igazgatója is ott volt, meg a régebbi díjazottak közül néhányan, és több más, prominens személyiség.
Elle: Pucc és parádé?

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!