CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Csányi Sándor: Zavarba hozom a metró utasait

Csányi Sándor: Zavarba hozom a metró utasait

  2005.06.26. 14:09

Nevét a Kontroll-lal ismerte meg az ország. Utóbb Európa is: Angliában megválasztották a kontinens legjobb filmszínészévé. A film idehaza Aranycsirke-díjas lett.

Csányi Sándor: Zavarba hozom a metró utasait

Nevét a Kontroll-lal ismerte meg az ország. Utóbb Európa is: Angliában megválasztották a kontinens legjobb filmszínészévé. A film idehaza Aranycsirke-díjas lett.

 

– Pici korom óta a színészet jár a fejemben. Nehezen döntök. Már óvodás koromban kérdés volt: rendőr, cowboy vagy csillagász legyek-e? Ha színész leszek, minden leszek – gondoltam.

Színház

Kifejezetten rögös volt az utam. Negyedszerre vettek föl a főiskolára. Jól tették. Kaposvárott csoportos színészkedtem. Ascher Tamás zalaszentgróti táborában nyíltam meg először. Meghatározó élmény volt. Nem értek semmihez: nincs kézügyességem, nem tudok számolni.
Ez az én pályám – akár főiskola nélkül is. Mégis jó, hogy elvégeztem. Büntetlenül kipróbálhattam magam olyan szerepekben, amelyek színházban még nagy falatnak számítanak. Marton László osztályfőnökünk alkatunk ellenében osztotta a szerepeket. Bukjunk bele, szenvedjünk.
A színházban úgyis azt fogjuk játszani, ami jól áll – vélekedett.
Ascher Tamás és Gothár Péter is tanítottak. Gothár azóta is visz magával, belerak mindenbe, gyilkol kegyetlenül. Nincs már divatban, hogy egy rendező kiszúr valakit, és addig nem nyugszik, amíg színészt nem csinál belőle.

Bár a Katona József Színházban voltam gyakorlaton, még főiskolásként megismerkedtem Schilling Árpáddal. Akkor alakult a Krétakör Színház.
Ott a helyem. Nagy szerelem volt a Krétakör és Süsü (Schilling Árpád beceneve – a szerk). Két esztendő alatt bejártuk a világot: Párizsban, Milánóban, Berlinben vendégszerepeltünk.
Időközben megismerkedtem feleségemmel. Éreztem: szeretnék megállapodni. Vágytam családra, gyerekre. Megkerestem Bálint Andrást. Elmondtam: váltanék. Vajon van-e itt szükség rám? Volt. Ennek három éve.

Mozi

Életemben először akkor álltam kamera előtt, amikor Mundruczó Kornél felvételizett. Az egyperces film éjszaka, egy daru tetején készült. Jól éreztem magam forgatás közben. Az Y love Budapestet még főiskolásként készítettük. Sokan szerették azt a mozit. Antall Nimród is abban látott. Így kerültem a Kontrollba. Emlékszem, az utolsó forgatási napon Pindroch Csabával és Szabó Győzővel arról beszélgettünk: ki fogja ezt a filmet megnézni? Kit érdekel öt hülye ellenőr? Már háromszázezren látták. Ki hitte volna?
Hámori Gabival már az Y love Budapestben együtt játszottunk. Kétszer volt színpadon is a feleségem. Bejáratott színpadi viszony a mienk. Biztonságos, hogy ennyire ismerjük egymást. A mostani Filmszemle-díj fele őt illeti. Egy színész alakítása sokban múlik a partneren.
Nyáron két új filmet forgatok. Az egyik hajléktalanközegben játszódik. A másik egy tehetségtelen vidéki színészről szól, akit a reklámok sztárrá avatnak.

Népszerűség

A szó hagyományos értelmében nem vagyok sztár. Nem járok el helyekre. Kevéske szabadidőmet otthon töltöm családommal, kisfiammal. Sétálunk, játszunk. Nagy boldogság, hogy megszületett. Épp akkor jött, amikor vágytam rá.
Nem fogadok el felkéréseket olyan műsorokra, hogy beszélgessünk a csajokról. Nem dolgom válaszolni olyan kérdésekre, hogy szeretem-e a nokedlit. Nagy különbség, hogy rendőrségi hírekből, valóság-show-kból vagy alakításai alapján ismernek-e valakit. Valahányszor meglátom Törőcsik Marit, mindig elönt az a szívmelengető érzés, amit a Körhinta keltett bennem.
Néha engem is megismernek. Ha nagyritkán metrón utazom, furcsán zavarban vannak a körülöttem állók. Nyúlnak a jegyükért – biztos, ami biztos. Tudják, hogy színész vagyok, de hátha jönnek a többiek is…

Névjegy

Csányi Sándor (29) színész, a Radnóti Színházban játszik A Kontrollban nyújtott alakításáért a legjobb férfi filmszínésznek járó díjat neki ítélte az angol Fringe Report. Március 31-én a film Aranycsirke-díjat kapott.
Egyéb díjai: Főiskolásként: az Év legjobb férfiszínésze, Népszabadság Üstökös-díja, Filmkritikusok díja (2003, a Kontollért), Súgó Csiga-díj (2003), Az év legjobb férfi színésze (2003, Cinema Magazin), a Filmszemle legjobb férfi epizódalakítása (2005, Teréz anyu).
Felesége: Pokorni Lia színész. Kisfiuk: Misi (1,5).


 

Gönczi Annamária

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!