CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Csányi lesz a Rokonok főhőse

Csányi lesz a Rokonok főhőse

  2005.08.02. 09:00

-

Csányi lesz a Rokonok főhőse
Az 1991-ben készült Édes Emma, drága Böbe után ismét hazai pénzből, hazai színészekkel, azaz magyar filmet rendez az Oscar-díjas Szabó István. A Rokonok című produkció Móricz Zsigmond regényének a feldolgozása lesz - jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón.

Szabó István szerint a Rokonok a magyar regényirodalom egyik legértékesebb darabja, mivel rendszerektől függetlenül pontos képet ad a magyar társadalomról. Ahogy fogalmaz, olyan kérdéseket feszeget, amelyekről ma is érdemes beszélni. A forgatókönyvet Vészits Andreával - ő nem is mellékesen Móra-dédunoka - közösen írta, aki teljesen szöveghűnek nevezte a forgatókönyvet, "csak annyit változtattak, amennyi a sűrítéshez szükséges volt".


Koltai Lajos operatőr elmondta, a Rokonok "portrékból álló film lesz": Szabó Istvánnal együtt az emberi arcot, annak rezdüléseit tartják a legfontosabbnak a mozgóképen. A szereposztás tekintélyes, Kopjáss Istvánt Csányi Sándor alakítja, a további szerepeket Tóth Ildikó, Eperjes Károly, Marozsán Erika, Kállai Ferenc, Molnár Piroska, Jirí Menzel, Andorai Péter, Oleg Tabakov játssza.

Rózsa János producer bejelentette: a mű költségvetése mintegy 370 millió forint, abből a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) körülbelül 270 milliót fedez. A többi szponzoráció. Hangsúlyozva: bár a legtöbben örülnek a film létrejöttének, vannak ellenérdekeltek, mint például a hazai közszolgálati Tévécsatornák. Mint mondta, a Duna Tévével korábban együtt pályáztak az MMK-nál, ám az elnökváltás után kiléptek a produkcióból. A Magyar Televíziót sem érdekelte a Móricz-adaptáció, beszédes, hogy az egyik kereskedelmi csatorna viszont beszállt. Rózsa János a kulturális miniszter álláspontját sem tartja méltányosnak. A neki címzett, támogatást kérő levelükre egy osztályvezető elutasító válaszában javasolta, hogy kerítsenek koprodukciós partnert.
Utoljára módosítva: 2005. június 29. 12:00
Forrás: fotó: Móricz Simon (Népszabadság)
Szerkesztette: Népszabadság
Ez a cikk a www.moziplussz.hu oldalról lett letöltve magánhasználatra és kizárólag szemléltető célokat szolgál. Bármilyen utánközlése, utánnyomása, sokszorosítása, elektronikus tárolása kizárólag a szerző vagy a Moziplussz kizárólagos engedélyével történhet meg!

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!