CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Csányi lesz a Rokonok főhőse

Csányi lesz a Rokonok főhőse

  2005.08.02. 09:00

-

Csányi lesz a Rokonok főhőse
Az 1991-ben készült Édes Emma, drága Böbe után ismét hazai pénzből, hazai színészekkel, azaz magyar filmet rendez az Oscar-díjas Szabó István. A Rokonok című produkció Móricz Zsigmond regényének a feldolgozása lesz - jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón.

Szabó István szerint a Rokonok a magyar regényirodalom egyik legértékesebb darabja, mivel rendszerektől függetlenül pontos képet ad a magyar társadalomról. Ahogy fogalmaz, olyan kérdéseket feszeget, amelyekről ma is érdemes beszélni. A forgatókönyvet Vészits Andreával - ő nem is mellékesen Móra-dédunoka - közösen írta, aki teljesen szöveghűnek nevezte a forgatókönyvet, "csak annyit változtattak, amennyi a sűrítéshez szükséges volt".


Koltai Lajos operatőr elmondta, a Rokonok "portrékból álló film lesz": Szabó Istvánnal együtt az emberi arcot, annak rezdüléseit tartják a legfontosabbnak a mozgóképen. A szereposztás tekintélyes, Kopjáss Istvánt Csányi Sándor alakítja, a további szerepeket Tóth Ildikó, Eperjes Károly, Marozsán Erika, Kállai Ferenc, Molnár Piroska, Jirí Menzel, Andorai Péter, Oleg Tabakov játssza.

Rózsa János producer bejelentette: a mű költségvetése mintegy 370 millió forint, abből a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) körülbelül 270 milliót fedez. A többi szponzoráció. Hangsúlyozva: bár a legtöbben örülnek a film létrejöttének, vannak ellenérdekeltek, mint például a hazai közszolgálati Tévécsatornák. Mint mondta, a Duna Tévével korábban együtt pályáztak az MMK-nál, ám az elnökváltás után kiléptek a produkcióból. A Magyar Televíziót sem érdekelte a Móricz-adaptáció, beszédes, hogy az egyik kereskedelmi csatorna viszont beszállt. Rózsa János a kulturális miniszter álláspontját sem tartja méltányosnak. A neki címzett, támogatást kérő levelükre egy osztályvezető elutasító válaszában javasolta, hogy kerítsenek koprodukciós partnert.
Utoljára módosítva: 2005. június 29. 12:00
Forrás: fotó: Móricz Simon (Népszabadság)
Szerkesztette: Népszabadság
Ez a cikk a www.moziplussz.hu oldalról lett letöltve magánhasználatra és kizárólag szemléltető célokat szolgál. Bármilyen utánközlése, utánnyomása, sokszorosítása, elektronikus tárolása kizárólag a szerző vagy a Moziplussz kizárólagos engedélyével történhet meg!

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!