CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Filmek leírása
Filmek leírása : I Love Budapest

I Love Budapest

  2005.03.18. 15:50

CSÁNYI SÁNDOR/ MIKI

I Love Budapest / színes magyar film
Szereplők: Csányi Sándor, Hámori Gabriella, Kovács Martina, Lengyel Tamás
Írta: Incze Ágnes
Rendezte: Incze Ágnes
Hazai bemutató: 2001. április 26.
Magyarországi videómegjelenés: 2001. szeptember 25.
Forgalmazó: Budapest Film
Gyártó: Filmplus
Játékidő: 85 perc

 

A vidéki lány feljön Pestre. Az a típus, aki megállít az Andrássy úton, és megkérdezi, hogy ismered-e Kovács Józsefet, aki évekig a szomszédjában lakott, majd valahova a fővárosba költözött. Csak azért nem vész el teljesen a metropoliszban, mert barátnője várja, majd ő bevezeti a nagyvárosi életbe. Megtanítja a szlengre, megmutatja, hogy kell pénzt keresni, és egyáltalán: merre hány lépés. Persze nagyon gyorsan kiderül, hogy az élet itt sem habos torta, lehet, hogy több a pénz, de több emberrel is kell lefeküdni érte. Aztán az sem mindegy, kivel áll össze az ember, amíg a tutira menő barátnő a helyi maffiafőnökre hajt, addig főhősnőnk a szívére hallgat, és egy biztonsági őrrel szimpatizál. Reménytelen eset - mondhatnánk mind a csajra, mind szíve választottjára, sorra vallanak kudarcot vergődő kísérleteik, hogy beilleszkedjenek a trendi, menő, cool, stb. társaságba.

Incze Ágnes filmjével a vidéki és a nagyvárosi életet igyekszik szembeállítani, illetve arra keres választ, hogy a főhőseinkhez hasonló kívülállók számára van-e hely a magyar fővárosban. Aktuális kérdésekről készített mesét láthatunk, amely sajnos egy kicsit többet ígér, mint amennyit teljesít. A kontraszt talán túl élesre sikeredett, néhol már-már úgy érezzük, hogy egy disszidáns útját (kálváriáját?) követjük nyomon. Nem valószínű, hogy a rendezőnő hiányos ismeretekkel rendelkezik "a faluról", vagy a székesfővárosról - elvégre dokumentumfilmeket forgat már jó ideje. Inkább az lehet a baj, hogy kevéssé bízott nézőiben, kérdések felvetése helyett kész szituáció elé állított minket. Az enyhe szájbarágás sajnos a párbeszédeken is meglátszik időnként.

Az I love Budapesten viszont sokat dob a ragyogó operatőri munka és a színészi játék. Pohárnok Gergely egy Magyarországon eddig ismeretlen számítógépes eljárást használt a film eredeti színvilágának megalkotásához. Az eredményt a Magyar Filmszemle zsűrije is méltányolta, egy "Legjobb operatőr" díjjal. Összességében egy nagyon kellemes filmet látunk, amely, ha egy kicsit jobban árnyalja mondandóját, akár maradandóvá is válhatott volna. Így csak szórakoztató.

 

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!