CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Filmek leírása
Filmek leírása : I Love Budapest

I Love Budapest

  2005.03.18. 15:50

CSÁNYI SÁNDOR/ MIKI

I Love Budapest / színes magyar film
Szereplők: Csányi Sándor, Hámori Gabriella, Kovács Martina, Lengyel Tamás
Írta: Incze Ágnes
Rendezte: Incze Ágnes
Hazai bemutató: 2001. április 26.
Magyarországi videómegjelenés: 2001. szeptember 25.
Forgalmazó: Budapest Film
Gyártó: Filmplus
Játékidő: 85 perc

 

A vidéki lány feljön Pestre. Az a típus, aki megállít az Andrássy úton, és megkérdezi, hogy ismered-e Kovács Józsefet, aki évekig a szomszédjában lakott, majd valahova a fővárosba költözött. Csak azért nem vész el teljesen a metropoliszban, mert barátnője várja, majd ő bevezeti a nagyvárosi életbe. Megtanítja a szlengre, megmutatja, hogy kell pénzt keresni, és egyáltalán: merre hány lépés. Persze nagyon gyorsan kiderül, hogy az élet itt sem habos torta, lehet, hogy több a pénz, de több emberrel is kell lefeküdni érte. Aztán az sem mindegy, kivel áll össze az ember, amíg a tutira menő barátnő a helyi maffiafőnökre hajt, addig főhősnőnk a szívére hallgat, és egy biztonsági őrrel szimpatizál. Reménytelen eset - mondhatnánk mind a csajra, mind szíve választottjára, sorra vallanak kudarcot vergődő kísérleteik, hogy beilleszkedjenek a trendi, menő, cool, stb. társaságba.

Incze Ágnes filmjével a vidéki és a nagyvárosi életet igyekszik szembeállítani, illetve arra keres választ, hogy a főhőseinkhez hasonló kívülállók számára van-e hely a magyar fővárosban. Aktuális kérdésekről készített mesét láthatunk, amely sajnos egy kicsit többet ígér, mint amennyit teljesít. A kontraszt talán túl élesre sikeredett, néhol már-már úgy érezzük, hogy egy disszidáns útját (kálváriáját?) követjük nyomon. Nem valószínű, hogy a rendezőnő hiányos ismeretekkel rendelkezik "a faluról", vagy a székesfővárosról - elvégre dokumentumfilmeket forgat már jó ideje. Inkább az lehet a baj, hogy kevéssé bízott nézőiben, kérdések felvetése helyett kész szituáció elé állított minket. Az enyhe szájbarágás sajnos a párbeszédeken is meglátszik időnként.

Az I love Budapesten viszont sokat dob a ragyogó operatőri munka és a színészi játék. Pohárnok Gergely egy Magyarországon eddig ismeretlen számítógépes eljárást használt a film eredeti színvilágának megalkotásához. Az eredményt a Magyar Filmszemle zsűrije is méltányolta, egy "Legjobb operatőr" díjjal. Összességében egy nagyon kellemes filmet látunk, amely, ha egy kicsit jobban árnyalja mondandóját, akár maradandóvá is válhatott volna. Így csak szórakoztató.

 

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!