CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Filmek leírása
Filmek leírása : Állítsátok meg Terézanyut!

Állítsátok meg Terézanyut!

  2005.03.26. 10:05

CSÁNYI SÁNDOR/ DAVID

Állítsátok meg Terézanyut!  / színes, magyar film (2004)
Szereplők: Csányi Sándor, Hámori Gabriella, Ónodi Eszter, Major Melinda, Nagy Ervin, Schell Judit
Írta: Rácz Zsuzsa, Rigó Béla
Rendezte: Bergendy Péter
Hivatalos weblap: http://www.terezanyufilm.hu
Hazai bemutató: 2004. december 16.
Forgalmazó: SPI International Magyarország
Gyártó: Unio Film / RTL Klub
Előállítási költség: 225 millió forint
Játékidő: 127 perc

 

Feltámadt a magyar vígjáték! Perczel Zita viccesebb, mint valaha. Legszívesebben ezekkel a harci kiáltásokkal rohantam volna ki ajtót tépve a Terézanyu vetítéséről.

Kéki Kata is ilyen lány, szerencsétlen. Látszólag megvan mindene, de semmiből sem az igazi. Van diplomája, de nem lehet vele továbblépni, van munkája, de unalmas, lesz munkája, de a felettesei kicsinálják. Van szerető anyukája, de mindenbe belekavar. Van szerető bátyja, de állandóan aggódni kell érte narkós múltja miatt. Van pasija, de nem az álmai hercege, és lenne szeretője is, ha a férfiak nem lennének ilyen szánalmasan sunyi alakok. Az új élet pedig nem megy egyről a kettőre. Stopposoknak nem áll meg a meseautó. A férfiak bár szorgalmasan indexelnek, az élet autósztrádáján viszont előbb–utóbb mindegyikről kiderül, hogy defektes. Finomabban fogalmazva egytől egyig mocskos disznó, aki mást sem tud, csak átvágni a nőket, kegyetlenül áttaposni rajtuk, és mindezt mosolyköntösben tálalva. Hiszen a sors amióta az eszét tudja, mindig disznóknak adta gyöngyeit. Szegény lány mellett még egy Kabos-féle apuka sincs, aki legalább a tükörnek megmondaná a magáét. Helyette viszont ott vannak a barátnők, akik cserfesen bátorítják Katát: minden csalódást túl lehet élni, addig nincs megállás, míg nem találsz párnatársat.

A túlhajszolt melodrámát Terézanyu folyamatos talpraállásai teszik vígjátékivá. Mint nő, kinek testét már ezer kék folt fedi az élet bokszütésektől, utoljára is emelt fővel nekimegy az oroszlánnak.

Ami szép, hogy ebben a nekiveselkedésbe nemcsak egy laza szerelmi kétbalkezest láthatunk. Egy egész nemzedék frusztrációja benne van: ismerkedni kell, sőt társadalmi kötelesség az oldaladon egy pasit hurcolásznod, de hogyan szerezd meg, mikor egész életed egy nagylavór csődtömeg.

A szereposztás parádés: Haumann Péter mint borostásarcú megfáradt taxisöfőr, Bács Ferenc mint hálószobaszemű nőgyógyász, Schell Judit mint észosztó barátnő, Ónodi Eszter mint férjezett kalandornő, Nagy Zsolt mint nagyvagány kisbátyó, Csányi Sándor mint egzotikus medikusdiák, László Zsolt mint farkasösztönökkel teli ígéret. Nagy Ervin pedig maradjon meglepetésnek. Ahány színész, annyiféleképpen újulnak meg a rájuk szabott szerepekben.

A forgatókönyv hemzseg a férfiakról és nőkről szóló sztereotip, de örökérvényű poénoktól, parádés nemek közötti beszólásoktól. Erre még rátesz egy lapáttal Kéki Kata önironikus szemlélete, ami sokszor bájosan meghitt melodrámába viszi el a filmet, nem engedi, hogy az egész csak üres férfiszapulás legyen.

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!