CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Filmek leírása
Filmek leírása : Citromfej avagy vigyázz, mert úgy maradsz

Citromfej avagy vigyázz, mert úgy maradsz

  2005.03.26. 19:13

Csányi Sándor/Constructor

Citromfej avagy vigyázz, mert úgy maradsz!
Színes magyar film, 50 perc
Rendezte: Bodó Viktor
Szereplők: Terhes Sándor, Tóth Ildikó, Sárosdy Lilla, Mucsi Zoltán, Csányi Sándor, Bánki Gergely

 

Vajon miért érzi úgy egy fiatal, sikeres magyar színész, hogy neki filmet kell rendeznie? És ha már rendez, miért egy alacsony költségvetésből összehozott kisfilmet készít, ami sohasem lesz közönségsiker, és nincsenek benne a saját nevéhez hasonlatos sztárok? Ezekre a kérdésekre mi sem tudjuk a választ, de tulajdonképpen csodáljuk Bodó Viktor-t, aki Jadviga párnája és a Rosszfiúk után ismert és népszerű színész, és mégis ennyit kockáztat egy erősen alternatív rövidfilmmel. Akárki is csinálja és akármennyi pénzből, a rövidfilm nem egy hálás műfaj, ezt mindenki tudja - ehhez igazi elkötelezettség kell, a többi másodlagos. Bodó filmje, a Citromfej - avagy Vigyázz, mert úgy maradsz! - ráadásul 50 perces, vagyis nem lehet egy nagyjátékfilm elé biggyeszteni, mint azt a Fehér alsóval tették, példának okáért - így bizony egész mozijegyet kell rá venni, nincs mese.

Hősünk Tibor (Terhes Sándor), aki éppen megkapta élete állását: főműsoridőben lehet a híradó vezetője annál a tévénél, ahol már évek óta dolgozik. Tibor iszonyatosan örül, ám megkéri kedvesét, Krisztát (Tóth Ildikó) azonnal szóljon neki, ha azt látja, hogy rossz irányban változik meg. Ám első munkanapjának reggelén Tibor, miközben gyakorlásként a tükör előtt grimaszol, úgy marad - talán a szemmel láthatóan hibbant szomszéd (Mucsi Zoltán) köpőcsövének hatására. Vicsorgó Citromfej lesz belőle, és arcizmai nem engedelmeskednek akaratának. Munkahelyéről természetesen kirúgják, az utcán megverik, mert azt hiszik, hogy a fogyatékosokat gúnyolja, Kriszta otthagyja, szóval egyedül marad, még az utcára sem akar kimenni. Egyetlen ember van, akinek Citromfej így is tetszik - pontosabban így tetszik - és ez Csőfej, egy egyébként valószínűleg szép lány, akinek most csőarca van, ami persze nem tetszik Citromfejnek. Hát ebből meg mi lesz? És tud-e segíteni az ősöreg orosz(?) mágus, akinek mégis fiatal arca van, és aki digitális technikával dolgozik?

A Citromfej nyilvánvalóan tanmese, és annak nagyon tisztességes és szimpatikus. Mint film kissé botladozó, néha aránytalan, de sokszor vicces, eredeti, különösen az animációs részek, mert azok is vannak. És azoknak a lányoknak, akik tudni szeretnék: igen, Bodó Viktort is lehet a filmben látni, kétszer is, igaz, csak rövid ideig.

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!