CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Csányi Sándor angliai színészi díja

Csányi Sándor angliai színészi díja

  2005.03.03. 18:34

A fiatal színész Kontrollban nyújtott alakítását ismerte el a Fringe Report

 

Csányi Sándor angliai színészi díja

A fiatal színész Kontrollban nyújtott alakítását ismerte el a Fringe Report

 

A 36. Magyar Filmszemle legjobb férfi epizód alakítás díja után újabb elismerésben részesült Csányi Sándor. A KONTROLL című filmben nyújtott alakításáért a brit Fringe Report a legjobb filmszínésznek járó díjat ítélte Csányinak. A harmadik alkalommal átadott díjat, amelyet a zsűri több művészeti kategóriából szemezgetve évente a legjobbaknak ítélnek oda, magyar művész még nem nyerte el.

 

Az Angliában igen rangos elismerést egy, az edinburgh-i fesztivál szervezésében aktív szerepet játszó kritikusokból és kulturális szervezőkből álló társaság ítéli oda. A mértékadó kulturális ajánlókat és kritikákat a társaság Fringe Report néven az Interneten közli.

 

A szerkesztők értékelése szerint a Kontroll közbülső világot teremt a valóság és a szimbólumok között, amely Kafka és Fritz Lang hangulatát idézi. „Egyszerre európai film noir és lázadó komédia – egy igazi mestermű” – hangzik John Park, a Fringe Report szerkesztőjének értékelése. A jellemábrázolások nagyon erősek, és „nem lehet megállni, hogy az ember ne folyton a Bulcsút játszó Csányi Sándort nézze, aki végig felhívja magára a figyelmet.” A zsűri szerint Csányi figyelemre méltó finomsággal eleveníti fel Bulcsú belső utazását és megdöbbentő karizmája szinte átüti a vásznat. „Pazar alakítás egy jelentős színésztől” – teszi hozzá Park.

 

Csányi Sándornak a Londoni Magyar Kulturális Központban adták át a díjat, ahol a brit kulturális közélet és média képviselőivel is találkozott.

 

A hagyomány szerint minden Fringe Report díjazott a zsűri figyelmébe ajánlhat művészi produkciókat, így ezentúl Csányi Sándor is részt vesz az évente kétszer megtartott találkozón, hogy a zsűrinek magyar alkotásokat (a láthatóság miatt inkább filmeket, vagy Angliában is fellépő színházi és táncelőadásokat) ajánljon.

 

 

További információ:

 

http://www.fringereport.com/art0502sandorcsanyiaward.shtml

 

http://www.fringereport.com/05awards.shtml

 

http://www.fringereport.com/0409filmkontroll.shtml

 

Hutlassa Tamás, a KONTROLL producere: 20/3836-836

 

 

 

Csányi Sándor eddigi díjai:

 

2001. Népszabadság Üstökös díj

2004. Sugó csiga díj

2004. Filmkritikusok díja a legjobb színésznek

2005. Fringe Report (Nagy-Britannia): A legjobb filmszínésznek járó díj

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams