CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Interjúk/ Article
Interjúk/ Article : Csányi Sándor: Zavarba hozom a metró utasait

Csányi Sándor: Zavarba hozom a metró utasait

  2005.06.26. 14:09

Nevét a Kontroll-lal ismerte meg az ország. Utóbb Európa is: Angliában megválasztották a kontinens legjobb filmszínészévé. A film idehaza Aranycsirke-díjas lett.

Csányi Sándor: Zavarba hozom a metró utasait

Nevét a Kontroll-lal ismerte meg az ország. Utóbb Európa is: Angliában megválasztották a kontinens legjobb filmszínészévé. A film idehaza Aranycsirke-díjas lett.

 

– Pici korom óta a színészet jár a fejemben. Nehezen döntök. Már óvodás koromban kérdés volt: rendőr, cowboy vagy csillagász legyek-e? Ha színész leszek, minden leszek – gondoltam.

Színház

Kifejezetten rögös volt az utam. Negyedszerre vettek föl a főiskolára. Jól tették. Kaposvárott csoportos színészkedtem. Ascher Tamás zalaszentgróti táborában nyíltam meg először. Meghatározó élmény volt. Nem értek semmihez: nincs kézügyességem, nem tudok számolni.
Ez az én pályám – akár főiskola nélkül is. Mégis jó, hogy elvégeztem. Büntetlenül kipróbálhattam magam olyan szerepekben, amelyek színházban még nagy falatnak számítanak. Marton László osztályfőnökünk alkatunk ellenében osztotta a szerepeket. Bukjunk bele, szenvedjünk.
A színházban úgyis azt fogjuk játszani, ami jól áll – vélekedett.
Ascher Tamás és Gothár Péter is tanítottak. Gothár azóta is visz magával, belerak mindenbe, gyilkol kegyetlenül. Nincs már divatban, hogy egy rendező kiszúr valakit, és addig nem nyugszik, amíg színészt nem csinál belőle.

Bár a Katona József Színházban voltam gyakorlaton, még főiskolásként megismerkedtem Schilling Árpáddal. Akkor alakult a Krétakör Színház.
Ott a helyem. Nagy szerelem volt a Krétakör és Süsü (Schilling Árpád beceneve – a szerk). Két esztendő alatt bejártuk a világot: Párizsban, Milánóban, Berlinben vendégszerepeltünk.
Időközben megismerkedtem feleségemmel. Éreztem: szeretnék megállapodni. Vágytam családra, gyerekre. Megkerestem Bálint Andrást. Elmondtam: váltanék. Vajon van-e itt szükség rám? Volt. Ennek három éve.

Mozi

Életemben először akkor álltam kamera előtt, amikor Mundruczó Kornél felvételizett. Az egyperces film éjszaka, egy daru tetején készült. Jól éreztem magam forgatás közben. Az Y love Budapestet még főiskolásként készítettük. Sokan szerették azt a mozit. Antall Nimród is abban látott. Így kerültem a Kontrollba. Emlékszem, az utolsó forgatási napon Pindroch Csabával és Szabó Győzővel arról beszélgettünk: ki fogja ezt a filmet megnézni? Kit érdekel öt hülye ellenőr? Már háromszázezren látták. Ki hitte volna?
Hámori Gabival már az Y love Budapestben együtt játszottunk. Kétszer volt színpadon is a feleségem. Bejáratott színpadi viszony a mienk. Biztonságos, hogy ennyire ismerjük egymást. A mostani Filmszemle-díj fele őt illeti. Egy színész alakítása sokban múlik a partneren.
Nyáron két új filmet forgatok. Az egyik hajléktalanközegben játszódik. A másik egy tehetségtelen vidéki színészről szól, akit a reklámok sztárrá avatnak.

Népszerűség

A szó hagyományos értelmében nem vagyok sztár. Nem járok el helyekre. Kevéske szabadidőmet otthon töltöm családommal, kisfiammal. Sétálunk, játszunk. Nagy boldogság, hogy megszületett. Épp akkor jött, amikor vágytam rá.
Nem fogadok el felkéréseket olyan műsorokra, hogy beszélgessünk a csajokról. Nem dolgom válaszolni olyan kérdésekre, hogy szeretem-e a nokedlit. Nagy különbség, hogy rendőrségi hírekből, valóság-show-kból vagy alakításai alapján ismernek-e valakit. Valahányszor meglátom Törőcsik Marit, mindig elönt az a szívmelengető érzés, amit a Körhinta keltett bennem.
Néha engem is megismernek. Ha nagyritkán metrón utazom, furcsán zavarban vannak a körülöttem állók. Nyúlnak a jegyükért – biztos, ami biztos. Tudják, hogy színész vagyok, de hátha jönnek a többiek is…

Névjegy

Csányi Sándor (29) színész, a Radnóti Színházban játszik A Kontrollban nyújtott alakításáért a legjobb férfi filmszínésznek járó díjat neki ítélte az angol Fringe Report. Március 31-én a film Aranycsirke-díjat kapott.
Egyéb díjai: Főiskolásként: az Év legjobb férfiszínésze, Népszabadság Üstökös-díja, Filmkritikusok díja (2003, a Kontollért), Súgó Csiga-díj (2003), Az év legjobb férfi színésze (2003, Cinema Magazin), a Filmszemle legjobb férfi epizódalakítása (2005, Teréz anyu).
Felesége: Pokorni Lia színész. Kisfiuk: Misi (1,5).


 

Gönczi Annamária

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams