CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Filmek leírása
Filmek leírása : Állítsátok meg Terézanyut!

Állítsátok meg Terézanyut!

  2005.03.26. 10:05

CSÁNYI SÁNDOR/ DAVID

Állítsátok meg Terézanyut!  / színes, magyar film (2004)
Szereplők: Csányi Sándor, Hámori Gabriella, Ónodi Eszter, Major Melinda, Nagy Ervin, Schell Judit
Írta: Rácz Zsuzsa, Rigó Béla
Rendezte: Bergendy Péter
Hivatalos weblap: http://www.terezanyufilm.hu
Hazai bemutató: 2004. december 16.
Forgalmazó: SPI International Magyarország
Gyártó: Unio Film / RTL Klub
Előállítási költség: 225 millió forint
Játékidő: 127 perc

 

Feltámadt a magyar vígjáték! Perczel Zita viccesebb, mint valaha. Legszívesebben ezekkel a harci kiáltásokkal rohantam volna ki ajtót tépve a Terézanyu vetítéséről.

Kéki Kata is ilyen lány, szerencsétlen. Látszólag megvan mindene, de semmiből sem az igazi. Van diplomája, de nem lehet vele továbblépni, van munkája, de unalmas, lesz munkája, de a felettesei kicsinálják. Van szerető anyukája, de mindenbe belekavar. Van szerető bátyja, de állandóan aggódni kell érte narkós múltja miatt. Van pasija, de nem az álmai hercege, és lenne szeretője is, ha a férfiak nem lennének ilyen szánalmasan sunyi alakok. Az új élet pedig nem megy egyről a kettőre. Stopposoknak nem áll meg a meseautó. A férfiak bár szorgalmasan indexelnek, az élet autósztrádáján viszont előbb–utóbb mindegyikről kiderül, hogy defektes. Finomabban fogalmazva egytől egyig mocskos disznó, aki mást sem tud, csak átvágni a nőket, kegyetlenül áttaposni rajtuk, és mindezt mosolyköntösben tálalva. Hiszen a sors amióta az eszét tudja, mindig disznóknak adta gyöngyeit. Szegény lány mellett még egy Kabos-féle apuka sincs, aki legalább a tükörnek megmondaná a magáét. Helyette viszont ott vannak a barátnők, akik cserfesen bátorítják Katát: minden csalódást túl lehet élni, addig nincs megállás, míg nem találsz párnatársat.

A túlhajszolt melodrámát Terézanyu folyamatos talpraállásai teszik vígjátékivá. Mint nő, kinek testét már ezer kék folt fedi az élet bokszütésektől, utoljára is emelt fővel nekimegy az oroszlánnak.

Ami szép, hogy ebben a nekiveselkedésbe nemcsak egy laza szerelmi kétbalkezest láthatunk. Egy egész nemzedék frusztrációja benne van: ismerkedni kell, sőt társadalmi kötelesség az oldaladon egy pasit hurcolásznod, de hogyan szerezd meg, mikor egész életed egy nagylavór csődtömeg.

A szereposztás parádés: Haumann Péter mint borostásarcú megfáradt taxisöfőr, Bács Ferenc mint hálószobaszemű nőgyógyász, Schell Judit mint észosztó barátnő, Ónodi Eszter mint férjezett kalandornő, Nagy Zsolt mint nagyvagány kisbátyó, Csányi Sándor mint egzotikus medikusdiák, László Zsolt mint farkasösztönökkel teli ígéret. Nagy Ervin pedig maradjon meglepetésnek. Ahány színész, annyiféleképpen újulnak meg a rájuk szabott szerepekben.

A forgatókönyv hemzseg a férfiakról és nőkről szóló sztereotip, de örökérvényű poénoktól, parádés nemek közötti beszólásoktól. Erre még rátesz egy lapáttal Kéki Kata önironikus szemlélete, ami sokszor bájosan meghitt melodrámába viszi el a filmet, nem engedi, hogy az egész csak üres férfiszapulás legyen.

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams