CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
Filmek leírása
Filmek leírása : Citromfej avagy vigyázz, mert úgy maradsz

Citromfej avagy vigyázz, mert úgy maradsz

  2005.03.26. 19:13

Csányi Sándor/Constructor

Citromfej avagy vigyázz, mert úgy maradsz!
Színes magyar film, 50 perc
Rendezte: Bodó Viktor
Szereplők: Terhes Sándor, Tóth Ildikó, Sárosdy Lilla, Mucsi Zoltán, Csányi Sándor, Bánki Gergely

 

Vajon miért érzi úgy egy fiatal, sikeres magyar színész, hogy neki filmet kell rendeznie? És ha már rendez, miért egy alacsony költségvetésből összehozott kisfilmet készít, ami sohasem lesz közönségsiker, és nincsenek benne a saját nevéhez hasonlatos sztárok? Ezekre a kérdésekre mi sem tudjuk a választ, de tulajdonképpen csodáljuk Bodó Viktor-t, aki Jadviga párnája és a Rosszfiúk után ismert és népszerű színész, és mégis ennyit kockáztat egy erősen alternatív rövidfilmmel. Akárki is csinálja és akármennyi pénzből, a rövidfilm nem egy hálás műfaj, ezt mindenki tudja - ehhez igazi elkötelezettség kell, a többi másodlagos. Bodó filmje, a Citromfej - avagy Vigyázz, mert úgy maradsz! - ráadásul 50 perces, vagyis nem lehet egy nagyjátékfilm elé biggyeszteni, mint azt a Fehér alsóval tették, példának okáért - így bizony egész mozijegyet kell rá venni, nincs mese.

Hősünk Tibor (Terhes Sándor), aki éppen megkapta élete állását: főműsoridőben lehet a híradó vezetője annál a tévénél, ahol már évek óta dolgozik. Tibor iszonyatosan örül, ám megkéri kedvesét, Krisztát (Tóth Ildikó) azonnal szóljon neki, ha azt látja, hogy rossz irányban változik meg. Ám első munkanapjának reggelén Tibor, miközben gyakorlásként a tükör előtt grimaszol, úgy marad - talán a szemmel láthatóan hibbant szomszéd (Mucsi Zoltán) köpőcsövének hatására. Vicsorgó Citromfej lesz belőle, és arcizmai nem engedelmeskednek akaratának. Munkahelyéről természetesen kirúgják, az utcán megverik, mert azt hiszik, hogy a fogyatékosokat gúnyolja, Kriszta otthagyja, szóval egyedül marad, még az utcára sem akar kimenni. Egyetlen ember van, akinek Citromfej így is tetszik - pontosabban így tetszik - és ez Csőfej, egy egyébként valószínűleg szép lány, akinek most csőarca van, ami persze nem tetszik Citromfejnek. Hát ebből meg mi lesz? És tud-e segíteni az ősöreg orosz(?) mágus, akinek mégis fiatal arca van, és aki digitális technikával dolgozik?

A Citromfej nyilvánvalóan tanmese, és annak nagyon tisztességes és szimpatikus. Mint film kissé botladozó, néha aránytalan, de sokszor vicces, eredeti, különösen az animációs részek, mert azok is vannak. És azoknak a lányoknak, akik tudni szeretnék: igen, Bodó Viktort is lehet a filmben látni, kétszer is, igaz, csak rövid ideig.

 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams