CSÁNYI SÁNDOR
 
KÉPEK/PHOTOS
 
SZEREPEI/ROLES
 
INTERJÚK,CIKKEK/ARTICLE
 
HÍREK !/ NEWS!

 

bemutató a Radnóti Színházban!

Carlo Goldoni:
Karneválvégi éjszaka
fordította: Török Tamara

ZAMARIA, takácsmester SZOMBATHY GYULA
DOMENICA, Zamaria leánya KOVALIK ÁGNES
ANZOLETTO, mintarajzoló LENGYEL TAMÁS
BASTIANO, kelmeárus SCHNEIDER ZOLTÁN
MARTA asszony, Bastian felesége TIMKÓ ESZTER
LAZZARO, takácsmester KOCSÓ GÁBOR
ALBA asszony, Lazaro felesége MARTIN MÁRTA
AGOSTINO, takácsmester CSÁNYI SÁNDOR
ELENETTA asszony, Agustin felesége MARJAI VIRÁG
POLONIA kisasszony WÉBER KATA
MOMOLO, mángorlómester SZERVÉT TIBOR
MADAME GATTEAU, hímzőasszony CSOMÓS MARI
COSMO, legény MÉSZÁROS TAMÁS
BALDISSERA, legény KARALYOS GÁBOR


Díszlet-jelmez: Ignjatovic Kristina
Koreográfus: Kadala Petra
Dramaturg: Török Tamara
A rendező munkatársa: Balák Margit
Rendező: RUSZNYÁK GÁBOR

Bemutató: 2005. október 23., vasárnap

Zamaria, a velencei takács házába hívja barátait, rokonait, ismerőseit. Akárcsak a szilveszterektől, születésnapoktól, házibuliktól, ettől a karneválvégi éjszakától mindenki vár valamit. A hétköznapokból való kiszakadást. A nagy történést. Az igazit. Az egyszerit. A megismételhetetlent... S történik, ami történni szokott. Látszat-jókedv, ital, némi zene, tánc, mulatozás, flörtök, szerelmek, csókok, megcsalások, pofonok, aztán a másnap: a megszégyenülés, a kijózanodás.
Carlo Goldoni e darabjával „búcsúzott“ Velencétől, szeretett városától. Kényszerű búcsú volt ez s talán ezért is vegyül a híres komédiaszerző e művébe is - a mulatságos helyzetek ellenére - annyi keserűség és fájdalom.

"Első bemutatónk Carlo Goldoni kései darabja, a Karneválvégi éjszaka, amely az úgynevezett „környezet-komédiák" közül való. E művek Velencében vagy Velence környékén játszódnak, és mindig egy zárt közösségről szólnak, melynek tagjai „kisemberek". Az 1762-es Karneválvégi éjszaka szereplői takácsok, fonónők, hímzőasszonyok, kelmeárusok, kis problémákkal és nagy érzelmekkel. A darabot 1977-ben Babarczy László rendezte meg a Szolnoki Szigligeti Színházban, tizenöt évvel ezelőtt pedig Lázár Kati és Jordán Tamás állította színpadra a Kaposvári Csiky Gergely Színházban.
A mostani előadás kedvéért Török Tamara dramaturg újrafordította a komédiát. A „radnótiszínházi" változat az 1960-1970-es évekbe helyezi a történetet. Vadabb szerelmi szenvedélyek, végletesebbek érzelmek jellemezik ezt a csapongásokban igen gazdag éjszakát. Az előadásban korabeli magyar (!) slágerek is elhangzanak majd." (Radnóti Színlap 2005. szept-okt.)


Hosszú idő után ismét frissítés történt. pár cikket találtok az Rokonokról, és a Csak szex és más semmi című készülő új filmekről. Jó böngészést!


Ismét egy kis frissítés!.  3 új interjú található az Interjúk menüpont alatt.


Új interjút olvashattok Sanyival az ELLE magazinban! A riport már it is elolvasható.


Új képtárat nyitottam a Civil képek mappában. A képek a Centrál kávéházban készültek.


A Kontroll nyerte az Arany csirke díjat! Gratulálok Sanyinak, és az egész stábnak!

Nóri

A Honlapot technikai okok miatt nem tudtam frissíteni. Ígérem most pótlom.

 


 

HOlNAP, március 31-én lesz az Arany Csirke-díj átadása. Az oldlaon holnapig még olvashattok információkat: www.rtlklub.hu/aranycsirke 


Frissítés:

A videók menüben megnézhetitek a Mokkában készült riportot. És a Képek menübe is felkerült pár új kép.

 


Csányi Sándor Londonban megkapta Európa legjobb színész díját a Kontrollban nyújtott alakításáért!

Gratulálunk neki!


Bemutató!

Sanyit hamarosan új szerepben láthatjuk a színpadon. A Radnóti Színházban,  Luigi Pirandello: IV. Henrik című előadásban. Bemutató: 2005 március 13-án


Az INTERJÚK menüpont alatt új interjút olvashattok Sanyival.

2005. 02. 14.


Elismerés:

Tegnap  kiosztották a 36. Magyar Filmszemle díjait:    "A Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott legjobb férfi epizód alakítás díját A porcelánbaba, az Állítsátok meg Terézanyut!, és A fény ösvényei című filmekben nyújtott, pontosan megformált alakításaiért Csányi Sándornak"


Hírek

_______                                                                                                                                                                               

 Február 1-én megkezdődött a 36. Magyar Filmszemle. 8-áig több magyarfilmet is láthatunk. Köztük négyben Sanyi is játszik.

  1. Bergendy Péter: Állítsátok meg Terézanyut!
  2. Gárdos Péter: Porcelánbaba
  3. Mészáros Márta: temetetlen Halott
  4. Mispál Attila: A fény ösvényei

 


bemutató:

Január 23-án este 7-kor a Radnóti Színházban  Csehov Cseresznyéskert  című darabjának bemutatója.

Szereplők:

Ranyevszkaja: KOVÁTS ADÉL
Ánya:  KOVALIK ÁGNES
Varja:  WÉBER KATA
Gajev:  BÁLINT ANDRÁS
Lopahin:  SCHNEIDER ZOLTÁN
Trofimov:  MÉSZÁROS TAMÁS
Szimeonov-Piscsik:  SZOMBATHY GYULA
Sarlotta Ivanovna: MARTIN MÁRTA
Jepihodov:  LENGYEL TAMÁS
Dunyasa:  MARJAI VIRÁG eh.
Firsz:  MIKLÓSY GYÖRGY
Jasa:  CSÁNYI SÁNDOR
Csavargó: KÁTAI ISTVÁN 
 
Közreműködik: a Vodku v glotku zenekar:
Bata István, Nedeczky Júlia, Ruthner Gábor, Szabó Árpád
 
   
Díszlet: El Kazovszkij 
Jelmez: Bánki Róza 
Dramaturg: Morcsányi Géza
A rendező munkatársa: Őri Rózsa
   
Rendező: Valló Péter


FILMEK 2005-ben: Sanyit  láthatjuk A Három mese című tévéfilmben Gárdos Péter rendezésével. Aztán a Csak szex és más semmiben. Rendező Goda Krisztina. Majd a Fény ösvényén című filmben, Mispál Attila rendezésében.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Színházi bemutatók:  A filmek mellett a színpadon is láthatjuk új szerepben. Január 23-ától Csehov Cseresznyéskert című darabjában játssza majd Jasa szerepét.


 

Új  képeket láthattok a Kontroll című filmből és a film forgatásáról a képek menüben


Az Állítsátok meg Terézanyut! című film premierjén készült képek megtekinthetők a képek menüpont alatt.

Nem csak Sanyiról raktam fel képeket, hanem Gabiról is.

Nóri


 

Olvasnivaló

Az interjúk menűpont alatt olvasható a Találkozások magazinban készült rövid interjú. Csányi Sándorral és Hámori Gabriellával.


 December 16-án

Jön az Állítsátok meg Terézanyut! című film premierje.

Főszerepben: Hámori Gabriella, Nagy Ervin, Hujber Ferenc, Csányi Sándor, László Zsolt, Ónodi Eszter, Schell Judit, Major Melinda

 A film hivatalos honlapja: www.terezanyufilm.hu


 Olvasnivaló: A Nők Lapja Évszakok decemberi számában interjú olvasható Csányi Sanyival és Hámori Gabival. A gépelt változat itt is olvasható. Hamarosan az oldalon rajta lesz a szkennelt változat is.

2004. XI. 24.


Csányi Sanyi kisebb szerepet játszik a mostanában mozikban vetített Temetetlen halott című filmben, mely Nagy Imre életéről és az '56-os forradalomról szól.

2004. XI. 24.


Oscarra jelölték a Kontroll című filmet! Sanyi Volt a film főszereplője. (Bulcsú).

A film hivatalos honlapja: www.kontrollfilm.hu


 
frissítések

Sziasztok! Tudom, hogy nagyon-nagyon rég nem frissítettem az oldalt.:( Nagyon sajnálom, de képtelen voltam ezzel foglalkozni. ígyekszem pótolni a lemaradásokat. Ha tudtok segítsetek létszi. Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget is. Nóri

És ami FONTOS!! Rengetegen írtok, hogy adjam meg a Sanyi e-mail címét stb. Sajnos én ezeket nem tudom. Szóval tőlem ne kérdezzetek. Mert nekem is rossz, ha minden 2. levélben azt kell írnom, hogy bocsi de nem tudok segíteni.

 

 
Legközelebb

 

 

Színház

Radnóti Színházban: Április 15. Riviera

 
VENDÉGKÖNYV/GUESTBOOK
 
LINKEK/LINKS
 
E-MAIL
 
FÓRUM/FORUM
 
STATISZTIKA
Indulás: 2004-10-14
 
BEJELENTKEZÉS/ LOG IN
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams